IPB

Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )

Ответить в данную темуНачать новую тему
> Хто встановлював люк у погріб?
Aa111111
сообщение 23.5.2025, 13:50
Сообщение #1

Очень активный

Хто встановлював люк у погріб? У мене стара дерев’яна кришка прогнила, треба терміново міняти. Хочу щось міцне, щоб витримувало вагу, бо люк буде прямо на подвір’ї – іноді на нього може наїхати тачка чи стати доросла людина. Також не хочу, щоб волога просочувалась усередину, бо в погребі зберігаємо консервацію й овочі. Хотілося б, щоб новий люк не тільки був функціональним, а й виглядав акуратно – все-таки вхід розташований на видному місці біля тераси. Розглядаю варіант із відкидним механізмом, можливо, з амортизаторами. Поділіться досвідом: які матеріали краще, які конструкції зручніші, чи є сенс замовляти готовий, чи можна зробити самому?

+Цитировать сообщение
a3142026
сообщение 23.5.2025, 13:51
Сообщение #2

Очень активный

Цитата(Aa111111 @ 23.5.2025, 13:50) *
Хто встановлював люк у погріб? У мене стара дерев’яна кришка прогнила, треба терміново міняти. Хочу щось міцне, щоб витримувало вагу, бо люк буде прямо на подвір’ї – іноді на нього може наїхати тачка чи стати доросла людина. Також не хочу, щоб волога просочувалась усередину, бо в погребі зберігаємо консервацію й овочі. Хотілося б, щоб новий люк не тільки був функціональним, а й виглядав акуратно – все-таки вхід розташований на видному місці біля тераси. Розглядаю варіант із відкидним механізмом, можливо, з амортизаторами. Поділіться досвідом: які матеріали краще, які конструкції зручніші, чи є сенс замовляти готовий, чи можна зробити самому?

Був у мене схожий випадок — теж міняв люк у погріб, бо старий дерев’яний уже не витримував. Я обрав металевий відкидний, з антикорозійним покриттям, і не пожалкував. Він герметичний, є ущільнювач по периметру, завдяки чому всередину не затікає вода навіть після дощу. Ще плюс — кришка з ребрами жорсткості, тому витримує навіть якщо хтось стане ногами чи проїде візком. Брав модель з газовими амортизаторами — відкривати легко, навіть дитина впорається. Раніше думав зробити сам, але порахував витрати — і матеріали, і час, і робота, то вигідніше взяти готовий варіант. Особливо якщо хочеш, щоб все було рівненько й прослужило довго.

+Цитировать сообщение
Aa111111
сообщение 23.5.2025, 13:51
Сообщение #3

Очень активный

А як щодо утеплення? У мене восени ще тепло, а взимку в погребі вже близько нуля. Думаю, чи варто брати люк із теплоізоляцією, чи достатньо просто обробити його зсередини? І ще: твій люк не піднімається сам по собі, якщо амортизатори нові?

+Цитировать сообщение
a3142026
сообщение 23.5.2025, 13:52
Сообщение #4

Очень активный

Утеплення точно не завадить, особливо якщо ти зберігаєш у погребі овочі чи щось, що не любить мороз. Є люки, які вже з утепленою внутрішньою частиною — найчастіше там або пінополістирол, або мінеральна вата всередині кришки. Це значно краще, ніж щось колхозити самому. Щодо амортизаторів — все працює стабільно, люк не «стрибає», бо є фіксатори у відкритому положенні, і кришка не піднімається без зусилля. Якщо хочеш надійно й не паритись, глянь ось тут — Vodaland. У них є крутий відкидний ]]>люк для погреба]]> з термоізоляцією, захистом від вологи, металеві, різних розмірів і навантаження. Можна підібрати саме для підлоги, двору або навіть декоративний варіант для тераси. Я на цьому сайті вже кілька разів замовляв — якість супер, менеджери толкові, а доставка по Україні йде швидко. Там усе з фото, описами і навіть кресленнями — не пожалієш.

+Цитировать сообщение

Ответить в данную темуНачать новую тему