![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Очень активный ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 1744 Регистрация: 19.9.2013 Пользователь №: 5071 Репутация: ![]() ![]() ![]() |
Привіт, дуже прошу поради, бо вже не знаю, до кого звернутись. У мого тата почались серйозні проблеми з диханням — задихається навіть коли просто йде до магазину, серце наче вискакує з грудей. Були в кардіолога, зробили УЗД серця, сказали, що є підозра на стеноз аортального клапана. Я не до кінця розумію, що це взагалі означає і що з цим робити. В лікарні все швидко проговорили, а я потім вже вдома розумію, що й половини не збагнула. Чи це дуже серйозно? Може, хтось стикався, підкажіть, будь ласка, що далі?
|
|
|
![]()
|
|
Очень активный ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 1319 Регистрация: 14.1.2016 Пользователь №: 6173 Репутация: ![]() ![]() ![]() |
У мого дідуся було дуже схоже — теж постійно задихався, а ми все думали, що то просто старість. А виявилося — стеноз аорти, як і тобі сказали. Це коли клапан між серцем і судиною, яка йде до тіла, стає дуже вузьким і кров погано тече. Дідусю ставало все гірше, поки не зробили операцію. І знаєш — наче нове життя почалось після того! Головне — не відкладати. Якщо вже сказали, що є підозра, то треба далі обстежуватись, бо час тут має велике значення!
|
|
|
![]()
|
|
Очень активный ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 517 Регистрация: 26.12.2012 Пользователь №: 4496 Репутация: ![]() ![]() ![]() |
Розумію тебе на всі сто. У моєї мами було так само — вона теж довго думала, що то просто втому, вік і все таке. Аж поки одного дня не стало погано просто на вулиці. В лікарні поставили діагноз — стеноз аортального клапана середнього ступеня. Добре, що тоді не затягнули — вона пройшла через стентування (в її випадку ще не треба було повну операцію), і зараз бігає краще за мене. Так що не лякайся, але й не зволікай — цей діагноз потребує уваги, бо з часом воно тільки гіршає. Все буде добре, але треба діяти!
|
|
|
![]()
|
|
Очень активный ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 2986 Регистрация: 7.7.2010 Из: Астана Пользователь №: 1765 Репутация: ![]() ![]() ![]() |
Мені знайома ця проблема — у моєї дружини виявили стеноз аорти рік тому. Спочатку симптоми були не надто яскраві: трохи слабкість, іноді запаморочення, але ми все списували на втому, тиск, роботу. А потім почалось — задишка, біль у грудях, не міг нормально пройти 100 метрів. Пішли до кардіолога, пройшли купу обстежень, і нам прямо сказали: без операції буде тільки гірше. Ми дуже переживали, шукали, де краще зробити, бо важливо, щоб це були фахівці з досвідом. Знайшли клініку, де займаються саме стенозом аорти ]]>https://heartsurgery.ionh.com.ua/service/st...talnogo-klapana]]> — дуже чіткий підхід, людяне ставлення, і пояснили все доступно. Зараз уже після операції, дружина відновлюється, почала навіть потроху займатись спортом. Тому не відкладайте, стеноз — це не жарти, але й не вирок, якщо вчасно звернутись.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Сейчас: 14.6.2025, 12:45 |